آخرین رویدادهای سایبری
اخبـار برگزیده
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

نقض قوانین آنتی تراست توسط مایکروسافت در آمریکا

کمیسیون فدرال تجارت آمریکا تحقیقاتی درباره نقض قوانین آنتی تراست توسط شرکت مایکروسافت را آغاز کرده است. به نقل از اندروید اتوریتی، این اقدام پس از انتشار گزارش نشریه ProPublica انجام شد که در آن جزئیاتی درباره آنکه چگونگی سواستفاده شرکت از سهم بازار خود برای دستیابی به مزیت ناعادلانه در قراردادهای دولتی، فاش شد. تحقیق درباره مایکروسافت روی استراترژی ترکیب نرم افزارهای محبوب شرکت مانند «آفیس» با سرویس های امنیت سایبری و ابررایانشی متمرکز است. در گزارش نشریه ProPublica ادعا شده مایکروسافت پس از زنجیره ای از حملات سایبری گسترده به طور موقت این مجموعه سرویس ها را به طور رایگان در اختیار آژانس های دولت قرار داد. اما این آژانس ها پس از پایان یافتن دوره آزمایش رایگان سرویس ها، متوجه شدند به سرویس ها دسترسی ندارند و به این ترتیب به محصولات مایکروسافت وابسته شدند. منتقدان معتقدند استراتژی مایکروسافت نه تنها به حاشیه رانده شدن دیگر تهیه کنندگان سرویس های امنیتی در بازار منجر شده، بلکه دولت را وادار کرده تا حتی زمانیکه مایکروسافت خود مسئول بخشی از حملات سایبری گسترده بود، همکاری نزدیکی با پلتفرم «آزور» (ابر رایانشی مایکروسافت) داشته باشد. در ۲۰۲۰ میلادی حمله سایبری «سولار ویندز» که توسط هکرهای روسی انجام شد به دلیل شکافی در یک محصول مایکروسافت رخ داد. دیگر گزارش نشریه مذکور نشان داده بود یک مهندس مایکروسافت قبل از حمله شکافی را رصد کرده بوده اما به آن توجه نشده تا فرایند ورود به سیستم خسته کننده نشود. از سوی دیگر مایکروسافت از اقدامات خود دفاع کرده و مدعی شده بسته بندی کردن محصولاتش با هدف برطرف کردن نیازهای اضطراری امنیت سایبری در آژانس های دولت انجام شده است. اما تحقیق کمیسیون فدرال تجارت آمریکا این امر را بررسی می کند که آیا اقدامات مذکور ضدرقابتی بوده اند و آیا این شرکت از سلطه خود بر بازار سواستفاده کرده است یا خیر.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

ترفند شیادان سایبری تحت عنوان «ابلاغیه ثنا»

اهواز - رئیس پلیس فتای استان خوزستان در خصوص کلاهبرداری شیادان سایبری با موضوع «ابلاغیه ثنا» هشدار داد. سرهنگ علی حسینی بیان کرد: شیادان سایبری این بار با ارسال انبوه پیام‌های حاوی لینک جعلی تحت عناوینی از قبیل: «ابلاغیه ثنا از طرف مأمور پست» اقدام به کلاهبرداری از هموطنان می‌کنند. وی افزود: در این روش همانند سایر کلاهبرداری‌های سایبری، کاربر به محض ورود به لینک و نصب بدافزار، از شماره تلفن همراه وی، همان پیام برای مخاطبان ارسال می‌گردد. رئیس پلیس فتا استان خوزستان تاکید کرد: هموطنان توجه داشته باشید هیچ سازمان دولتی از طریق شماره شخصی، برای شهروندان در شبکه‌های اجتماعی به ویژه برنامه سروش پیام ارسال نمی‌کند. سرهنگ حسینی به شهروندان توصیه کرد وارد هیچ لینکی از سوی هر فردی که برایتان ارسال شده باشد، نشوید حتی اگر از سوی دوستان و آشنایان باشد؛ چون قطعاً تلفن همراه همان شخص هم هک شده است.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

اف بی آی تحقیق می‌کند؛ اطلاعات ۱۰۹ میلیون کاربر شرکت مخابراتی آمریکایی هک شد

AT&T اعلام کرد با یک عملیات هک وسیع داده روبرو شده که طی آن داده های حدود ۱۰۹ میلیون حساب کاربری شامل سوابق تماس و پیامک به طور غیرقانی دانلود شده است. به نقل از رویترز، این شرکت مخابراتی اعلام کرد اف بی آی مشغول تحقیق در این زمینه است و حداقل یک نفر پس از کپی کردن گزارش تماس های AT&T روی یک پلتفرم ابری شخص ثالث(به دلیل نقض قابل توجه سوابق ارتباطی مصرف کننده) دستگیر شده است. نشت اطلاعاتی AT&T جدیدترین حمله هکری در قاره آمریکا به حساب می آید. این شرکت مخابراتی اعلام کرد داده هایی که شامل سوابق تماس ها و پیامک های تمام کاربران خطوط موبایل و تلفن های ثابت است که بین می تا اکتبر ۲۰۲۲ میلادی با شماره موبایل های مورد نظر ارتباط داشته اند، هک شده است. البته داده های هک شده حاوی اطلاعات شخصی مانند شماره تامین اجتماعی افراد نمی شود. از سوی دیگر اف بی آی هنوز مظنونین دیگری را شناسایی نکرده اما اعلام کرد با شرکت مخابراتی و وزارت دادگستری همکاری می کند و همزمان تهدیدهای اطلاعاتی کلیدی را به اشتراک می گذارد تا به پاسخگویی AT&T نسبت به رویداد کمک کند. کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا نیز اعلام کرد تحقیقاتی در این زمینه در جریان است. داده های فاش شده شامل سوابق گروه کوچکی از مشتریان شرکت نیز می شود که مربوط به دوم ژانویه ۲۰۲۳ میلادی است. AT&T اعلام کرد در ۱۹ آوریل از حمله هکری مطلع شده که طی آن هکرها به طور غیرقانونی به سیستم های آن وارد شده و فهرست تماس ها را کپی کرده اند. تحقیقات این شرکت نشان داده هکرها بین ۱۴ تا ۲۵ آوریل به طور غیرقانونی فایل هایی از سوابق AT& T دست یافته اند. در این سوابق شماره موبایل هایی که دربازه گفته شده با شماره بی سیم تماس برقرار کرده بودند، نیز مشخص هستند. AT&T اعلام کرد دسترسی غیرقانونی را مسدود کرده و احتمالا داده های سرقت شده در دسترس عموم قرار ندارند.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

حمله هکرهای «انانیموس سودان» به وب‌سایت روزنامه «اسرائیل هیوم»

گروه هکری انانیموس سودان اعلام کرد در حمایت از مردم غزه، وب‌سایت روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم را هدف حمله سایبری قرار داده و آن را از دسترس خارج کرده است. به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، هکرهای گروه موسوم به «انانیموس سودان» در حمایت از مردم غزه وب‌سایت رسمی روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» را هدف حمله سایبری قرار داده و آن را از دسترس خارج کردند. این خبر در حالی است که رسانه‌های رسمی رژیم صهیونیستی همچنین اعلام کردند وب‌سایت باشگاه بسکتبال «مکابی» تل آویو هک شده و تصویر «ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس بر آن نقش بسته است. پیشتر نیز همزمان با آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، وب سایت روزنامه عبری «جروزالم پست» هدف حمله سایبری قرار گرفته و به صورت کامل از دسترس خارج شده بود. رژیم صهیونیستی از ۳۱ روز پیش تا کنون نوار غزه را هدف شدیدترین حملات هوایی و توپخانه ای قرار می‌دهد و تا کنون در این حملات بیش از ۱۰ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و بیش از ۲۵ هزار نفر هم زخمی شده‌اند.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

حمله سایبری از نوع DNS به سایت سلطنتی انگلیس

وب سایت سلطنتی انگلیس با حمله DNS روبرو شد. این وب سایت روز یکشنبه حدود یک ساعت و ۳۰ دقیقه از دسترس خارج شد. به نقل از پرس اسوسیشنز، حمله DNS زمانی اتفاق می افتد که وب سایت با ترافیک زیادی روبرو می شود و در نتیجه از کار می افتد. این حمله مشابه هک نیست که در آن فرد مجرم وارد وب سایت می شود و اطلاعات افراد در معرض خطر قرار می گیرد. به دلیل حمله مذکور سیستم های وب سایت سلطنتی انگلیس از دسترس خارج شدند. هنوز عامل این حمله سایبری مشخص نشده اما وب سایت به حالت اولیه بازگشته و فعال است.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

وزارت امنیت میهن آمریکا کارگروه هوش مصنوعی ایجاد می کند

آمریکا کارگروهی ایجاد می کند تا چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای انجام هر کاری از حفاظت از زیربنای حیاتی تا بررسی محموله های کالاهای ساخته شده با نیروی کار اجباری را ردیابی کند. به نقل از رویترز، الخاندرو مایورکاس وزیر امنیت میهن آمریکا این اظهارات را بیان کرده است. هرچند هوش مصنوعی پدیده جدیدی نیست اما محبوبیت ناگهانی چت جی پی تی متعلق به شرکت اوپن آ. آی در ماه‌های اخیر مقامات سراسر جهان را وادار کرده تا بهترین روش‌ها برای استفاده مفید از فناوری را دریابند و از انتشار اخبار جعلی و فعالیت‌های مجرمانه جلوگیری کنند. مایورکاس اعلام کرد این فناوری به طور گسترده ای چشم انداز تهدیدها را تغییر می‌دهد. وی در ادامه افزود: بخش ما رهبری استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی را برعهده دارد تا میهن مان را ایمن و در مقابل استفاده مخرب از این فناوری نوین دفاع کنیم. وزیر امنیت میهن آمریکا اعلام کرد کارگروه هوش مصنوعی همچنین شیوه استفاده از این فناوری برای انجام بهتر کارها مانند بررسی محموله‌های ورودی به کشور برای ردیابی کالاهای غیرقانونی را مطالعه می‌کند. وی همچنین خواستار استفاده از هوش مصنوعی جهت ایمن سازی شبکه توزیع برق و سیستم‌های ذخیره آب شد. بیم آن می‌رود که هر دو این زیرساخت‌ها هدف دشمنان قرار گیرند

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

دستور اجرایی سخت‌گیرانه جدید بایدن

جوبایدن رئیس جمهور آمریکا در یک دستور اجرایی جدید که در روزهای آینده منتشر می شود، خواستار سخت تر شدن استانداردهای امنیت سایبری برای آژانس های فدرال و پیمانکاران شده است. به این ترتیب فشارها برای اصلاح روندهای رسیدگی به عملیات های سایبری مرتبط با چین و مقابله با مجرمان سایبری بیش از پیش می شود. به نقل از مهر، این دستور قرار است در آخرین روزهای ریاست جمهوری بایدن و در حقیقت زمانی اعلام شود که چند حمله هکری چینی گسترده در آمریکا رخ داده است. فعالیت های مجرمانه مذکور زیرساخت های مهم، ایمیل های دولتی، شرکت های بزرگ مخابراتی و وزارت خزانه داری آمریکا را هدف گرفته است. این درحالی است که چین اتهامات آمریکا مبنی بر رهبری حملات هکری را رد کرده است. پیشنهاد استانداردهای سختگیرانه بایدن جهت ایمن سازی توسعه نرم افزار، قابلیت بررسی رعایت استانداردها و همچنین ایجاد فرایندی برای آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا(CISA) است. فروشندگان باید اسناد توسعه نرم افزار ایمن را برای ارزیابی و تایید CISA از طریق برنامه گواهی نرم افزار آژانس ارائه دهند. بر اساس پیش‌نویس دستور اجرایی مذکور، گواهی‌هایی که «تأیید اعتبار ناموفق» دارند را می توان جهت اتخاذ «اقدام مناسب» به دادستان کل ارجاع داد. این دستور همچنین توسعه دستورالعمل هایی را برای مدیریت ایمن نشانه های دسترسی و کلیدهای رمزنگاری مورد استفاده توسط ارائه دهندگان ابر الزامی می کند. به گفته مایکروسافت هکرهای مرتبط با چین از این روش برای دسترسی به حساب‌های ایمیل مورد استفاده مقامات ارشد دولت آمریکا در ماه می سال ۲۰۲۳ سوء استفاده کرده بودند. «تام کلرمن» نائب رییس استراتژی سایبری در شرکت امنیت سایبری «کنتراست سکیوریتی» معتقد است ارائه گواهینامه ها اقدام بنیادی نیست اما تلاش برای ایمن سازی بیشتر توسعه نرم افزار قابل تقدیر است.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

این تلگرام نیست / بدافزاری که روی گوشی، خودش را تلگرام جا می‌زند!

بدافزار تازه‌ای به نام فایراسکم برای سرقت داده‌های شخصی کاربران گوشی‌های اندرویدی از راه رسیده که کارشناسان در مورد قدرت تخریبی آن هشدار داده‌اند. ، بدافزار فایراسکم قادر به کسب اطلاعات در مورد پیام‌های هشدار دریافتی کاربران و دیگر اطلاعات حساس بوده و از روش‌های هوشمندانه ای برای مخفی کردن خود استفاده می‌کند. به نقل از فارس، بررسی های موسسه امنیتی سایفرما نشان می‌دهد که این بدافزار پیچیده اندرویدی خود را در قالب نسخه پریمیوم برنامه تلگرام به کاربران قالب می‌کند. توزیع بدافزار فایراسکم هم از طریق سایت های کلاهبرداری فیشینگ انجام می‌شود.یکی از سایت‌های فیشینگ فریبنده‌ای که برای توزیع فایراسکم مورد استفاده قرار گرفته، سایتی با ظاهر بسیار مشابه با فروشگاه آنلاین نرم افزارRuStore است که در فدراسیون روسیه محبوب زیادی دارد. با توجه به افزایش محبوبیت نرم افزار تلگرام در ماه های اخیر انتظار می رود فایراسکم به طور گسترده ای در فضای مجازی منتشر شده و کاربران گوشی ها و تبلت های اندرویدی را دچار مشکل کند. این بدافزار ضمن انتقال آنی داده‌های سرقت شده به یک پایگاه داده، آنها را به سرعت به محل دیگری منتقل و سپس از پایگاه داده اولیه حذف می‌کند. سرقت اعلان‌ها، پیام‌ها، داده‌های برنامه‌های مختلف، تغییرات نمایشگر، تراکنش‌های مالی و بانکی، نحوه استفاده از صفحه کلید و دیگر تعاملات کاربر با گوشی از جمله دیگر اقدامات مخرب فایراسکم است. بنابراین این بدافزار می تواند همه کلمات عبور مورد استفاده کاربر را هم سرقت کند. کاربران باید برای اجتناب از نصب ناخواسته این بدافزار بر روی گوشی یا تبلت شخصی از دریافت و نصب هر برنامه‌ای از منابع ناشناس یا مشکوک خودداری کنند.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

نوبیتکس از مرز ۱۰ میلیون کاربر عبور کرد

روابط‌عمومی نوبیتکس اعلام کرد تعداد کاربران این پلتفرم از ۱۰ میلیون نفر عبور کرده و این آمار ۱۰ میلیونی، نوبیتکس را به یکی از دو کسب‌وکار بزرگ بلاکچین‌محور بین کشورهای منطقه و خاورمیانه تبدیل کرده است. این اتفاق نشان از علاقه و توجه ویژه ایرانیان به صنعت رمزارز و دنیای بلاکچین دارد. آمارها حاکی از آن است که حدود ۱۴ درصد ایرانیان تجربه مالکیت نوعی از دارایی رمزارزی را دارند و از این جهت، ایران از کشورهایی مثل آلمان، انگلستان و کانادا بالاتر می‌ایستد. کشورهایی مثل آمریکا و امارات البته از این نظر از بقیه جلوتر هستند و به ترتیب ۱۵ و ۳۰ درصد جمعیت آن‌ها، تجربه مالکیت نوعی از دارایی رمزارزی را دارند. نوبیتکس به عنوان یکی از اولین شرکت‌ها در صنعت رمزارز ایران، سهم قابل توجهی در دسترسی شهروندان ایرانی به بازار رمزارز داشته و طبق اعلام این پلتفرم به طور میانگین، یک‌ونیم میلیون ایرانی هر روز نرم‌افزار نوبیتکس را حداقل یک‌بار باز می‌کنند و وب‌سایت این پلتفرم به طور میانگین دو میلیون بازدید ماهانه دارد.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

افت بی‌سابقه تراکنش‌های بیت‌کوین؛ ممپول‌ها تقریباً خالی شدند!

روز گذشته، تعداد تراکنش‌های پردازش‌نشده در شبکه بیت‌کوین به‌طور چشمگیری کاهش یافت. این کاهش باعث شد که برخی از بلاک‌ها پیش از پر شدن کامل با تراکنش‌ها استخراج شوند. بر اساس داده‌های پلتفرم دبلاک (The Block)، تعداد تراکنش‌های پردازش‌شده در ژانویه به پایین‌ترین سطح در ۱۱ ماه گذشته رسید. این روند نزولی برای سه ماه متوالی ادامه داشته و تعداد تراکنش‌های ماهانه نسبت به رکورد ثبت‌شده در اکتبر ۲۰۲۴، بیش از ۴۳ درصد کاهش یافته است. شایان ذکر است که تعداد تراکنش‌های روزانه در روزهای منتهی به مراسم تحلیف دونالد ترامپ افزایش پیدا کرد، اما پس از آن مجدداً با کاهش مواجه شد. همچنین، میانگین متحرک هفت‌روزه تراکنش‌های روزانه به پایین‌ترین سطح از فوریه ۲۰۲۴ رسید.به این ترتیب، کاهش فعالیت‌ها باعث شد که تقریباً تمام تراکنش‌های پردازش‌نشده در شبکه بیت‌کوین پاک شود. در اواخر دسامبر ۲۰۲۴، حدود ۲۵۰,۰۰۰ تراکنش پردازش‌نشده وجود داشت، اما اکنون این رقم تقریباً به صفر رسیده است. روز شنبه، چندین بلاک بیت‌کوین بدون پر شدن کامل استخراج شدند؛ زیرا ممپول‌ها (فضای ذخیره‌سازی تراکنش‌های تأییدنشده در شبکه بیت‌کوین) خالی شدند و کارمزد تراکنش‌ها به حدود پایین‌ترین سطوح تاریخی خود رسید. این کاهش فعالیت می‌تواند تأثیر زیادی بر سودآوری استخراج بیت‌کوین داشته باشد، به‌ویژه پس از رویداد هاوینگ سال گذشته. برخی از شرکت‌های استخراج بزرگ به‌دنبال تنوع بخشیدن به کسب‌وکار خود بوده و در حال ورود به حوزه پردازش داده برای هوش مصنوعی و محاسبات با عملکرد بالا هستند. در همین حال، قیمت بیت‌کوین در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۲.۵ درصد کاهش یافته و در محدوده ۹۹,۳۸۰ دلار در نوسان است.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

کاهش فاصله بین صنعت بانک و بیمه هدف اصلی رویداد فینشورتک است

نشست خبری رویداد بانک و بیمه فینشورتک در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این مراسم، «محمدمهدی الحسینی»، مدیرعامل رسانه اقتصادآنلاین و میزبان این نشست، گفت که این رویداد با شعار «از نوآوری تا تحول» از ۷ تا ۹ اسفندماه برگزار خواهد شد و در کنار آن، نمایشگاهی در حوزه بانک و بیمه نیز برپا می‌شود.الحسینی در ادامه به موضوعات محوری این رویداد اشاره کرد و گفت:«بررسی تکنولوژی‌های نوین در آینده، تأثیر هوش مصنوعی بر رشد فناوری‌های جدید در حوزه بانکداری و بیمه‌داری نوین، از جمله مباحثی است که در این رویداد مورد بحث قرار خواهد گرفت.» او افزود: «هدف اصلی این رویداد، کاهش فاصله بین صنعت بانک و بیمه، به ویژه در حوزه فناوری و تکنولوژی است.» مدیرعامل اقتصادآنلاین همچنین تأکید کرد: «ما قصد داریم با ترکیب و توسعه صنعت مالی و تکنولوژی در کشور، گام‌های مؤثری در این زمینه برداریم و امیدواریم بتوانیم ادبیات جدیدی در صنعت مالی ایران ایجاد کنیم. او در پایان از حضور فعالانه رسانه‌ها، کارشناسان و اساتید حاضر در این نشست قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که این رویداد بتواند به اهداف تعیین‌شده دست یابد.» انقلاب در صنعت بانکداری به کمک هوش مصنوعی «غلامرضا فتحعلی»، مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، به عنوان نخستین سخنران این برنامه، گفت: «هوش مصنوعی انقلابی بزرگ در جهان ایجاد کرده و توانسته بهره‌وری را تا ۴۰ درصد افزایش دهد.» او با اشاره به چالش‌های موجود در صنعت بانکداری ایران، افزود: «ما در حوزه بهره‌وری بانک‌ها با مشکلاتی مواجه هستیم و هزینه‌های سربار بانک‌ها بسیار بالا است، به طوری که بانک‌ها با هزینه‌های زیادی اداره می‌شوند.» فتحعلی در ادامه به مزایای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت بانکداری اشاره کرد و گفت: «هوش مصنوعی برخلاف نیروی انسانی، خستگی‌ناپذیر است و می‌تواند میزان خطاها را تا ۷۰ درصد کاهش دهد.» او توضیح داد: «هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل داده‌ها، شناسایی الگوها و ارائه راهکارهای هوشمند، می‌تواند نقش مؤثری در بهبود عملکرد صنعت بانکداری ایفا کند و به این صنعت کمک شایانی کند.» مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با تأکید بر اهمیت به‌کارگیری فناوری‌های نوین در بانک‌ها، خاطرنشان کرد: «استفاده از هوش مصنوعی نه تنها به کاهش هزینه‌ها و افزایش دقت کمک می‌کند، بلکه می‌تواند خدمات بانکی را نیز بهبود بخشد و تجربه بهتری برای مشتریان فراهم کند.» هوشمندسازی، نیاز اصلی صنعت بیمه در ادامه نشست خبری رویداد فینشورتک، «موسی رضایی»، مدیرعامل بیمه البرز، به عنوان دومین سخنران این برنامه، اظهار کرد: «هوشمندسازی بدون شک یکی از نیازهای اصلی جامعه آینده است که در آن زندگی می‌کنیم.» او با اشاره به اقدامات انجام‌شده در صنعت بیمه، افزود: «برخی از شرکت‌های بیمه فرآیند هوشمندسازی را آغاز کرده‌اند، هرچند این اقدامات هنوز به معنای واقعی و کامل محقق نشده است، اما این روند امیدوارکننده است.» رضایی در ادامه به مزایای هوشمندسازی در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: «هوشمندسازی ساختار اداری می‌تواند به کاهش تخلفات کمک شایانی کند.» او با ارائه آمارهایی از عملکرد بیمه البرز، بیان کرد: «نسبت خسارت در این شرکت از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲، ۱۳ درصد و از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳، ۱۵ درصد کاهش یافته است که نشان‌دهنده تأثیر مثبت اقدامات انجام‌شده است.» مدیرعامل بیمه البرز همچنین به چالش‌های پیش‌روی هوشمندسازی در صنعت بیمه اشاره کرد و افزود: «یکی از مشکلات اصلی در این حوزه، نوسانات قیمت‌هاست. به عنوان مثال، هزینه قطعات خودرو و دارو به صورت روزانه تغییر می‌کند و این نوسانات می‌تواند آسیب‌زا باشد و فرآیند هوشمندسازی را با دشواری مواجه کند.» او در پایان تأکید کرد: «با وجود چالش‌ها، حرکت به سمت هوشمندسازی اجتناب‌ناپذیر است و صنعت بیمه باید با به‌کارگیری فناوری‌های نوین، خود را برای آینده آماده کند.» در نشست خبری اخیر، «سادینا آبایی»، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران، با تأکید بر اهمیت درک مدیران از تحول دیجیتال، اظهار داشت: «بانک‌ها به دنبال تحول دیجیتال هستند، اما این تحول از ذهن مدیران آغاز می‌شود.» او افزود: «اگر مدیران به درستی این مفهوم را درک نکنند، بحث دیجیتال صرفاً یک اصطلاح بی‌معنی خواهد بود و هیچ تأثیر مثبتی نخواهد داشت.» آبایی در ادامه سخنان خود به استفاده نادرست از اصطلاحات تکنولوژیک در گفتمان مدیران و مسئولان اشاره کرد و گفت: «امروزه در صحبت‌های مدیران و مسئولان، استفاده از واژه‌هایی مانند هوش مصنوعی به وفور دیده می‌شود، اما این استفاده‌های زیاد لزوماً به معنای درک واقعی از این مفاهیم نیست.» او تأکید کرد: «باید از این اصطلاحات به درستی و با هدف شفاف‌سازی استفاده شود.» به گفته رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران، درک صحیح از تحول دیجیتال و اصطلاحات مرتبط با آن، برای مدیران و مسئولان امری ضروری است و می‌تواند به بهبود عملکرد سازمان‌ها و افزایش بهره‌وری آنها کمک کند. مشکلات جدی در سرعت اینترنت و امنیت سایبری «کامران ندری»، اقتصاددان و از سخنرانان این رویداد، با اشاره به پیشرفت‌های صنعت بانکداری ایران در زمینه دیجیتالی‌سازی، گفت: «در سال‌های اخیر، صنعت بانکداری ایران گام‌های بلندی در جهت دیجیتالی‌سازی و ارائه خدمات الکترونیک برداشته است.» با این حال، او با مقایسه این پیشرفت‌ها با کشورهای پیشرفته منطقه مانند امارات، عربستان سعودی و ترکیه، خاطرنشان کرد: «ایران هنوز در زمینه‌هایی مانند سرعت اینترنت، قطعی‌های مکرر و امنیت سایبری با مشکلات جدی رو‌به‌رو است.» ندری، ضعف در زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را یکی از چالش‌های اصلی این حوزه دانست و تأکید کرد: «سرمایه‌گذاری‌های کلان در این حوزه ضروری به نظر می‌رسد، اما هنوز مشخص نیست که این سرمایه‌گذاری‌ها باید توسط بانک‌ها، بیمه‌ها یا شرکت‌های مخابراتی انجام شود.» او همچنین به محدودیت‌های ارتباطات بین‌المللی اشاره کرد و گفت: «محدودیت‌های ارتباطات بین‌المللی باعث شده است که بانک‌های ایران نتوانند به‌طور کامل با دنیای خارج تعامل داشته باشند.» به گفته این اقتصاددان، نقل و انتقالات مالی، به‌ویژه برای تجار، عمدتاً از طریق صرافی‌ها و به‌صورت غیررسمی انجام می‌شود که این موضوع می‌تواند چالش‌های جدی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کند. «علی تقیان»، مدیر روابط عمومی کارگزاری بیمه دال، به عنوان آخرین سخنران این برنامه، در جمع حاضران اظهار داشت: «در خصوص کاربرد فناوری در صنعت بیمه، ابتدا باید چالش‌ها را به خوبی شناسایی کرد و سپس بر اساس این چالش‌ها، راهکارهای جدید را در قالب هوش مصنوعی ارائه داد.» او با تأکید بر اهمیت پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی، افزود: «پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی نیاز روز کشور است و معتقد هستم که علاوه بر بانک و بیمه، همه صنایع در ایران باید در این راستا قدم بردارند.» تقیان در ادامه سخنان خود به کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: «اولین بحثی که هوش مصنوعی می‌تواند به این صنعت کمک کند، در فرایند صدور و خسارت است.» او افزود: «موضوع بعدی این است که بتوانیم زیرساخت‌هایی مبتنی بر API ایجاد کنیم که در بحث ثبت خسارت به ما کمک‌هایی بدهد.» مدیر روابط عمومی کارگزاری بیمه دال با اشاره به پایین بودن ضریب نفوذ بیمه در ایران، گفت: «درصد ضریب نفوذ بیمه در ایران بسیار پایین است و همچنین با درصد ضریب نفوذ بیمه در ابعاد جهانی فاصله بسیار زیادی دارد.» او برای رفع این مشکل، پیشنهاد کرد: «برای رفع این مشکل باید نوآوری را وارد صنعت بیمه کشور کرد و محصولات جدیدی را اضافه کنیم و در این جا هم می‌توانیم از هوش مصنوعی کمک بگیریم.»

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

کنگره بین‌المللی سلامت‌همراه در شیراز برگزار می‌شود

دانشگاه علوم پزشکی شیراز به‌زودی میزبان یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی و فناورانه در حوزه سلامت دیجیتال خواهد بود. ششمین کنگره بین‌المللی سلامت همراه (Mobile Health) از ۳۰ بهمن تا ۲ اسفند ۱۴۰۳ در شیراز برگزار می‌شود. این رویداد به پژوهشگران، فناوران، پزشکان، دانشجویان و سرمایه‌گذاران این حوزه امکان می‌دهد در فضایی علمی و تخصصی درباره ایده‌ها و تجربیاتشان تبادل نظر کنند. کنگره سلامت همراه بستری برای بررسی آخرین پیشرفت‌ها و چالش‌های حوزه سلامت دیجیتال و فناوری‌های همراه است. باتوجه‌به رشد روزافزون استفاده از هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، پزشکی از راه دور و ابزارهای پوشیدنی سلامت، این کنگره کوشیده جدیدترین تحقیقات و کاربردهای این فناوری‌ها را در بهبود سیستم‌های درمانی و سلامت عمومی ارائه کند. برنامه‌های علمی این کنگره در قالب سخنرانی‌های تخصصی، میزگردهای علمی و ارائه مقالات در حوزه‌هایی همچون هوش مصنوعی و متاورس در پزشکی، پزشکی از راه دور و سلامت همراه و اصلاح سبک زندگی برگزار می‌شود. سلامت همراه در مدیریت بیماری‌ها، اینترنت اشیا و گجت‌های سلامت و سلامت دیجیتال برای گروه‌های آسیب‌پذیر از دیگر محورهای این سخنرانی‌هاست. این کنگره با حضور اساتید برجسته داخلی و بین‌المللی، پژوهشگران و متخصصان حوزه سلامت دیجیتال برگزار خواهد شد. صاحب‌نظران این حوزه سخنرانی‌ خواهند کرد و جدیدترین تحقیقات و نوآوری‌های جهانی را در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌دهند. علاوه‌بر نشست‌های علمی، این کنگره شامل نمایشگاه فناوری‌های سلامت دیجیتال، مسابقه ملی اپلیکیشن‌ها و ابزارهای برتر سلامت دیجیتال و رویدادهای استارتاپی و سرمایه‌گذاری نیز خواهد بود. موضوعات قابل‌داوری در مسابقه ملی اپلیکیشن‌ها و ابزارهای برتر سلامت دیجیتال شامل مواردی همچون آموزش و اطلاع‌رسانی، خدمات بهداشتی و درمانی، تشخیص و درمان و هوش مصنوعی و واقعیت مجازی و افزوده است. شرکت‌کنندگان در این مسابقه تا ۲۴ بهمن فرصت دارند از طریق مراجعه به صفحه مسابقه در سایت رویداد، اقدام به ثبت‌نام و تکمیل اطلاعات درخواستی بکنند. این برنامه‌ها فرصت مناسبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و راهکارهای نوآورانه در صنعت سلامت دیجیتال را توسعه دهند. علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام یا مطالعه شرایط شرکت در مسابقه و ارسال مستندات، به وب‌سایت رسمی کنگره مراجعه کنند.

مشاهده خبر »