آخرین رویدادهای سایبری
اخبـار برگزیده
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

آسیب‌های فضای مجازی ناشی از ضعف سواد سایبری خانواده ها است

اهواز- رئیس پلیس فتای خوزستان گفت: یکی از آسیب‌های فضای مجازی به دلیل ضعیف بودن سواد سایبری خانواده‌ها است. سرهنگ علی حسینی پیش از ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری که در سالن جلسات پلیس فتا خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: نقش اصحاب رسانه در تولید امنیت و احساس امنیت بی بدیل است زیرا دشمن ابتدا به سمت جنگ عملیات روانی رفته و سپس به سوی جنگ میدانی می‌رود. رئیس پلیس فتا خوزستان با بیان اینکه اکثریت متهمین و مجرمین ما قشر جوان و نوجوان هستند، تصریح کرد: همچنین اکثریت قربانیان بالای ۴۰ سال هستند که نشان می‌دهد هرچه در زمینه آگاهی بخشی کار کنیم باز هم کم است. وی آموزش به والدین را مساله مهمی خواند و گفت: امروزه بچه‌ها همه درگیر فضای مجازی هستند و کسی نمی‌تواند نقش سایبر را در زندگی روزمره افراد کتمان کند. رئیس پلیس فتا خوزستان افزود: فضای مجازی ظرفیتی برای ارتقا علم، دانش و بینش بشریت است اما آسیب‌های خود را دارد لذا برای مصون ماندن از این مسأله، پویش کودکان سایبری راه اندازی شده که امسال پنجمین مرحله را برگزار می‌کند و از هر جنبه‌ای به آن بپردازیم جای کار دارد. سرهنگ حسینی با اعلام اینکه پویش کودکان سایبری از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه اجرا می‌شود، عنوان کرد: هدف از این پویش ارتقا آگاهی اجتماعی در خصوص شیوه استفاده کودکان از فضای مجازی است زیرا نمی‌توانیم کودکان را محدود کنیم و البته محدود کردن هم کار صحیحی نیست بنابراین باید استفاده صحیح را آموزش دهیم. وی افزود: نشست با اصحاب رسانه، جلسه با سازمان‌های مردم نهاد، اقدامات رسانه‌ای، برگزاری نمایشگاه و کارگاه آموزشی و تبلیغات محیطی از جمله برنامه‌هایی است که در راستای این پویش برگزار می‌شود. رئیس پلیس فتا خوزستان با بیان اینکه بزرگسالان نیز علاوه بر نوجوان‌ها به زورگیری سایبری گرفتار می‌شوند گفت: در این موضوع بیشتر دختران آسیب می‌بینند، وقتی نسل جوان آسیب ببیند آینده هم آسیب خواهد دید. سرهنگ حسینی گفت: امنیت مربوط به همه است و اگر ناامنی به وجود بیاید نیز همه را درگیر می‌کند لذا همه موظف به آگاهی بخشی به اقشار مختلف هستیم و باید رسالت خود را انجام دهیم. وی با بیان اینکه یکی از آسیب‌های فضای مجازی به دلیل پایین بودن سواد سایبری خانواده‌ها است، اظهار کرد: گروه‌های فضای مجازی داریم که آموزش‌های لازم را انجام می‌دهند، اکنون نیز آموزش مربیان و معلمان را در برنامه دارند. رئیس پلیس فتا خوزستان اضافه کرد: در خصوص آموزش و فرهنگ‌سازی یک سازمان متولی نیست بلکه همه نقش دارند و یکی از آنها پلیس است. سرهنگ حسینی تصریح کرد: دشمن در حال کار کردن در بحث عملیات روانی است و اگر سواد سایبری نداشته باشیم، نمی‌توانیم واقعی یا غیرواقعی بودن موضوع را تشخیص دهیم. وی عنوان کرد: متأسفانه تولید محتوا در این زمینه‌ها ضعیف است و همه مسائل فرهنگی نباید متوجه پلیس باشد ما می‌توانیم در زمینه دادن محتوا یاری کنیم اما همه تولیدات نباید بر عهده ما باشد. رئیس پلیس فتا خوزستان گفت: امروز مهم‌ترین و شدیدترین شکل آسیب پذیری فرزندان ما استفاده از فیلترشکن است زیرا تمام درهای بسته فضای سایبری بر روی آن باز می‌شود.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۴

هشدار کارشناسان امنیت سایبری؛ تبلیغ گوگل بدافزار از آب درآمد

کارشناسان امنیت سایبری به کاربران گوگل درباره حمله سایبری هشدار داده اند که احتمالا طی آن اطلاعات شخصی شان فاش شده است. به نقل از دیلی میل، هکرها فضای تبلیغاتی را به طور مستقیم از گوگل خریده اند و در پوشش سایت واقعی احراز هویت این شرکت(Google Authenticator ) که سیستم ایمنی احراز هویت 2 عاملی را ارائه می کند، فعالیت می کنند. این کمپین کلاهبرداری از یک URL گوگل که به نظر قانونی می رسد استفاده کرده اما نگاهی دقیق تر نشان دهنده آن است که شرایطی که شرکت برای کاربران نمایش می دهد در این لینک وجود ندارد. کاربرانی که این لینک کلاهبردارانه را دانلود می کنند احتمالا اجازه دسترسی به جزییات حساب های بانکی شان، آدرس و IPآدرس های خصوصی شان را به هکرها می دهند. کارشناسان قبلا به کاربران توصیه کرده بودند فقط روی لینک های تبلیغاتی کلیک کنند که دامنه گوگل را دارند اما به نظر می رسد هکرها این بار هوشمندانه تر علمل کرده و از ابزارهای اصلاح کننده متن و فناوری های پوششی برای تقلید از وب سایت های واقعی استفاده کرده اند. این تبلیغ خطرناک سبب می شود کاربران نسخه هایی از ابزار احراز هویت را نصب کنند که قبلا توسط یک کمپین توزیع بدافزار به نام DeerStealer توزیع شده بود.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

«هدیه کمک معیشتی رئیس جمهور» ترفند جدید شیادان سایبری

اهواز - رئیس پلیس فتا خوزستان در خصوص شیوه جدید کلاهبرداران سایبری با موضوع «هدیه طرح معیشتی ریاست جمهوری» هشدار داد. علی حسینی ظهر امروز چهارشنبه در گفت و گویی رسانه‌ای اظهار کرد: شیادان سایبری این بار با ارسال انبوه پیامک‌های حاوی لینک جعلی تحت عناوینی از قبیل: «دریافت هدیه معیشتی ریاست جمهوری» یا «هدیه پیروزی رئیس جمهور منتخب به شهروندان» اقدام به کلاهبرداری از هموطنان می‌کنند. وی افزود: در این روش همانند سایر کلاهبرداری‌های سایبری، کاربر به محض ورود به لینک و نصب بدافزار، از شماره تلفن همراه وی، همان پیامک برای مخاطبان آن ارسال می‌شود. رئیس پلیس فتا خوزستان بیان کرد: هموطنان توجه داشته باشند هیچ سازمان دولتی از طریق شماره شخصی، برای شهروندان پیام ارسال نمی‌کند و در صورت دریافت پیامک با سرشماره شخصی، مطمئن باشید که این پیام کلاهبرداری است. حسینی ادامه داد: به شهروندان توصیه می‌شود وارد هیچ لینک ارسالی از سوی هر فردی نشوید حتی اگر از سوی دوستان و آشنایان باشد؛ چون قطعاً تلفن همراه همان شخص هم هک شده است.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!

رسانه‌های انگلیسی مدعی شدند که در پی حمله سایبری گسترده چین به وزارت دفاع لندن، اطلاعات پرسنل نیروهای مسلح انگلیس افشا شد. به نقل از ایندیپندنت، براساس گزارش این رسانه و سایر رسانه‌های انگلیسی از جمله اسکای‌نیوز، هکرهای منتسب به چین در حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس، به اطلاعات پرسنل نیروهای مسلح این کشور دست پیدا کرده‌اند. هکرها در این حمله که براساس گزارش‌ها دو یا سه بار تکرار شده است، به سامانه حقوق و دستمزد متعلق به یک شرکت زیرمجموعه وزارت دفاع انگلیس و اطلاعات ده‌ها عضو و کهنه‌سرباز نیروهای مسلح این کشور دسترسی پیدا کردند. وزارت دفاع انگلیس طی سه روز اخیر در تلاش بوده است تا وسعت این حمله سایبری را مشخص کند. گفته می‌شود که هیچکدام از اطلاعات مذکور به سرقت نرفته و وزارت دفاع انگلیس از افراد خواسته است تا درباره امنیت اطلاعات‌شان نگران نباشند. این حمله سایبری پس از آن صورت گرفته است که چندی پیش «بازیگران وابسته به چین» در دو حمله سایبری به انگلیس حد فاصل سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ مقصر اعلام شدند.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

۱۰ کشور با بالاترین سطح تهدید جرایم سایبری

بررسی‌های دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد کشورهای روسیه، اوکراین، چین و آمریکا در بالاترین سطح تهدید جرایم سایبری قرار دارند.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

حمله سایبری برای کتابخانه ملی انگلیس ۷ میلیون خرج تراشید

طبق تخمین ها احتمالا کتابخانه ملی انگلیس مجبور شود ۷ میلیون پوند از ذخایرش را برای احیای خود پس از یک حمله سایبری صرف کند. به نقل از ایونینگ استاندارد، مجرمان سایبری وب سایت کتابخانه ملی انگلیس با ۱۱ میلیون عضو را در اکتبر ۲۰۲۳ میلادی حذف کردند. آنها علاوه بر وای فای ایستگاه سنت پنکراس لندن، اینترنت داخل ساختمان را نیز قطع کردند و در نتیجه کاربران نتوانستند محتوایی از مجموعه ۱۵۰ میلیون کتاب این کتابخانه سفارش دهند. هکرهای گروه Rhysida که این عملیات را انجام دادند و پس از آنکه مقامات از پرداخت باج ۶۰۰ هزار پوندی سرباز زدند، مجرمان صدها هزار فایل آنلاین مسروقه از جمله اطلاعات مشتریان و کارمندان را منتشر کردند. به نوشته فایننشال تایمز کتابخانه ۴۰ درصد از ذخایر مالی خود را برای احیای فعالیت ها استفاده می کند که احتمالاً معادل ۶یا ۷ میلیون پوند از سرمایه ۱۶.۴ میلیون پوندی است که برای بازی سرویس های دیجیتال آن در نظرگرفته شده اما هنوز تخصیص نیافته است. سخنگوی کتابخانه ملی انگلیس در این باره گفت: هزینه های نهایی برای احیای فعالیت ها پس از حمله سایبری هنوز تایید نشده اند. کتابخانه بریتیش و وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش (پشتیبان آن) به طور مداوم و مرتب در ارتباط هستند. این کتابخانه همیشه ذخایر مالی خود را برای برطرف کردن اختلالات غیرمنتظره حفظ می کند و در این مرحله هیچ پیشنهادی برای دریافت بودجه اضافی ارائه نشده است. دراکتبر ۲۰۲۳ میلادی اعلام شد مرکز ملی امنیت سایبری و متخصصان این امر درباره حمله تحقیق می کنند.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

در نتیجه حمله سایبری؛ اطلاعات شرکت هواپیمایی «گلف ایر» لو رفت

شرکت هواپیمایی «گلف ایر» اعلام کرد روز جمعه داده های آن فاش شده اما عملیات ها و سیستم های حیاتی آن تحت تاثیر قرار نگرفته اند. به نقل از رویترز، گلف ایر یک شرکت هواپیمایی دولتی و متعلق به کشور بحرین است. آژانس خبری BNA متعلق به بحرین نیز به نقل از شرکت اعلام کرد در نتیجه این نشتی غیرقانونی، احتمالا برخی اطلاعات سیستم ایمیل شرکت و مخزن داده مشتریان به خطر افتاده است. همچنین این شرکت اعلام کرد برنامه ای اضطراری برای محدود کردن نشتی داده ها به کار گرفته است. اخیرا موج حملات سایبری در سراسر جهان افزایش یافته است. استرالیا یکی از کشورهایی است که با حملات سایبری وسیعی روبرو شده که در یکی از آنها اطلاعات نیمی از شهروندان کشور هک شد.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۳

قوانین بین المللی علیه فعالیت سایبری غیرنظامی در جنگ‌های مدرن

با رشد فناوری‌های نوین و تسریع فرایند دیجیتالی‌سازی جهان، گروه‌های سایبری غیرنظامی به عنوان بازیگران مهم در تعیین نتایج جنگ‌ها در سراسر جهان ظهور یافته‌اند. در عصر دیجیتال، تضادهای نظامی سنتی دیگر به فعالیت نیروهای نظامی در میدان نبرد محدود نیست. با رشد فناوری‌های نوین و تسریع فرایند دیجیتالی‌سازی جهان، گروه‌های سایبری غیرنظامی به عنوان بازیگران مهم در تعیین نتایج جنگ‌ها در سراسر جهان ظهور یافته‌اند. این گروه‌ها، اغلب از هکرهای حرفه‌ای غیرنظامی تشکیل شده‌اند و تأثیر قابل توجهی را در عملیات سایبری تهاجمی و دفاعی در طول منازعات نظامی دارند. قدرت و اثرگذاری این گروه‌ها در نبردهای امروزی به حدی افزایش یافته است که برخی نهادهای بین المللی و فعالان حقوق بشر به فکر تنظیم مقررات جهانی برای این قبیل فعالیت‌ها افتاده‌اند. در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) و برخی از گروه‌های غیرانتفاعی جهانی دیگر، متوجه گسترش گروه‌های سایبری غیرنظامی شدند. بر اساس بسیاری از گزارش‌های آماری، دامنه فعالیت این گروه‌ها پس از افزایش تنش‌ها در اوکراین به شکل محسوسی تشدید شده است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در واکنش به رشد نگران کننده فعالیت‌های مذکور، اقدام به بررسی مسئله و تدوین برخی اصول کلی برای فعالیت این گروه‌ها کرده است. این سازمان بین المللی، اخیراً مفاد هشت گانه مدنظر خود برای چارچوب‌مندسازی اقدامات سایبری مذکور را منتشر کرده است. با این وجود، همچنان خطرات و تهدیدات بی‌شماری در ارتباط با هک زیرساخت‌های حیاتی و نقض گسترده حقوق بشر در کشورهای درگیر جنگ، از سوی گروه‌های هکری یاد شده، وجود دارد. در این نوشتار، ضمن بررسی ابعاد گوناگون ظهور، نقش و تأثیر این گروه‌های سایبری غیرنظامی در جنگ‌های امروزی به تشریح مفاد اصلی قانون تعیین شده از سوی کمیته بین الملل صلیب سرخ نیز خواهیم پرداخت. ظهور و پیشرفت گروه‌های سایبری غیرنظامی بسیاری از گزارش‌های آماری، حاکی از آن است که تعداد و میزان فعالیت گروه‌های سایبری غیرنظامی در دهه گذشته، افزایش محسوسی یافته است. کارشناسان عقیده دارند که فرایند مذکور از زمان جنگ سوریه آغاز شده به شکلی نگران‌کننده، همزمان با آغاز نبرد میان روسیه و اوکراین تسریع شده و با مقیاس کلان در سطح جهانی رشد یافته است. گروه‌ها سایبری غیرنظامی عاملان غیردولتی هستند که معمولاً مستقل عمل می‌کنند و در برخی موارد عملیات و اقدامات خود را با نیروهای نظامی رسمی تحت حمایت دولت‌ها، هماهنگ می‌کنند. گروه‌های مذکور به چابکی، انعطاف‌پذیری و سطح بالای توانمندی در پیشبرد حملات سایبری با اهداف متنوع، مشهور هستند. برخی از این اهداف کلیدی آن‌ها شامل مواردی از جمله مختل کردن زیرساخت‌های حیاتی، سرقت داده‌های حساس، انتشار اطلاعات غلط و اخبار جعلی و حملات باج افزاری می‌شود. تأثیر گروه‌های سایبری غیرنظامی در جنگ‌های مدرن نقش پر رنگ این گروه‌ها در جنگ‌های مدرن نشان از اهمیت و تأثیرگذاری بالای آن‌ها در کنار عملیات نظامی و اقدامات ژئوپلیتیک دارد و از همین روی، به یکی از نگرانی‌های بزرگ فرماندهان نظامی و دولت‌مردان جهان بدل شده‌اند. به طور کلی می‌توان محورهای اصلی تأثیرگذاری گروه‌های هکری را شال موارد زیر دانست: تخریب، اختلال و نفوذ به زیرساخت‌های حیاتی گروه‌های سایبری غیرنظامی در جریان جنگ میان کشورها، به طیف گسترده‌ای از زیرساخت‌های حیاتی دشمن مانند شبکه‌های انتقال برق، شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی، سیستم‌های مالی بانکی، سیستم‌های حمل و نقل، سامانه‌های بهداشت عمومی و بخش صنعت حمله می‌کنند. این حملات می‌توانند توانمندی یک کشور را در مقاطع بحرانی مانند زمان بروز جنگ، تحت تأثیر قرار داده و به شکل محسوسی کاهش دهد. بی شک بروز اختلال در هر یک از حوزه‌های مذکور، سبب بروز هرج و مرج، چالش و ابهام در میان مردم و نیروهای نظامی می‌شود. جنگ اطلاعاتی، پروپاگاندا و عملیات تأثیر گروه‌های سایبری، با انتشار اطلاعات نادرست و پروپاگاندا، قادر به تغییر دیدگاه عمومی هستند و می‌توانند در فرآیند تصمیم‌گیری فرماندهان و دولت‌مردان در جنگ تأثیر گذار باشند. این استراتژی می‌تواند تأثیر مهمی بر نتیجه تضادهای نظامی داشته باشد، همانطور که در موارد مختلفی از جنگ‌های اطلاعاتی در نبردهای اخیر مشاهده شده است. انتشار اطلاعات نادرست و ترویج پیام‌های تحریک‌آمیز توسط این گروه‌ها می‌تواند بر افراد و سازمان‌ها تأثیر بگذارد و فضای اطلاعاتی را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، نقش گروه‌های سایبری در جنگ‌ها به عنوان ابزاری برای تأثیر گذاری بر نظر عمومی و تصمیم‌گیری‌های مهم، از اهمیت چشمگیری برخوردار است و باید با دقت و موشکافانه مدیریت شوند. جنگ اقتصادی در قالب حملات باج‌افزاری حملات باج‌افزاری انجام شده توسط گروه‌های سایبری غیرنظامی، می‌توانند تأثیرات جدی بر اقتصاد یک کشور داشته باشند و منابع و توجه مردم و دولت را از برنامه‌های نظامی منحرف کنند. این نوع حملات نه تنها ممکن است به تخریب زیرساخت‌های اقتصادی کشورهای درگیر جنگ، منجر شود؛ بلکه می‌تواند سبب جریان منابع مالی از دولت به گروه‌های سایبری شود. علاوه بر این، درآمد حاصل از این نوع حملات می‌تواند صرف خرید تسلیحات سایبری جدید و توسعه توانمندی عملیاتی این گروه‌ها شود. به این ترتیب، حملات باج‌افزاری سایبری از اهمیت چشمگیری در جنبه‌های اقتصادی و نظامی برخی کشورها برخوردارند و نیاز به توجه و پاسخ مؤثر دولت‌ها و سازمان‌های امنیتی دارند. عملیات نفوذ با هدف سرقت اطلاعات حملات سایبری گروه‌ها هکری غیرنظامی، می‌تواند بر طیف گسترده‌تری از عملیات مخرب رایانه‌ای نیز مبتنی باشد. در این میان مسئله نفوذ به سیستم‌های حساس و سرقت اطلاعات حیاتی، یکی از اهداف کلیدی محسوب می‌شود. دسترسی به اطلاعات نظامی دشمن در جریان عملیات نظامی می‌تواند سرنوشت جنگ را تغییر دهد. چالش‌های پیش‌رو و تدابیر بین‌المللی برای مهار تهدیدات کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در همین راستا، ضمن هشدار در خصوص افزایش شدید تعداد نیروهای فعال در این گروه‌ها، اقدام به تدوین و انتشار مجموعه قواعد کلی هشت‌گانه برای فعالیت‌های مذکور کرده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، محورهای اصلی این قواعد، عبارت‌اند از: منع حمله و اجرای عملیات سایبری علیه اهداف غیرنظامی منع استفاده از بدافزارها و سایر ابزار و روش‌هایی که به صورت خودکار و بی‌رویه به اهداف نظامی و غیرنظامی آسیب می‌رسانند عدم آسیب و یا به حداقل رساندن میزان آسیب به غیرنظامیان در جریان عملیات سایبری منع اجرای عملیات سایبری علیه تأسیسات و زیرساخت پزشکی و بشردوستانه منع اجرای عملیات سایبری علیه زیرساخت‌های ضروری برای تداوم بقای مردم منع تبلیغات با مضمون تهدید به خشونت با هدف گسترش ترس میان مردم منع نقض قوانین بین‌المللی و بشردوستانه پایبندی به قوانین با وجود نقض احتمالی آن‌ها توسط دشمن با عنایت به مباحث مطرح شده، می‌توان نتیجه گرفت که نقش گروه‌های سایبری غیرنظامی در جنگ‌های مدرن غیر قابل انکار است. توانایی در تخریب زیرساخت‌های حیاتی، تلاش برای جنگ اطلاعاتی و تغییر داده‌ها و اعمال فشار اقتصادی بر دشمن، آن‌ها را به عنوان بازیگران اثرگذار و تهدیدی جدی در منازعات نظامی معاصر مطرح ساخته است. بر اساس پیش‌بینی‌های مطرح شده، با پیشرفت فناوری، تأثیر این گروه‌ها احتمالاً افزایش نیز خواهد یافت و نیاز به استراتژی‌های کارآمد برای مقابله با تأثیر آن‌ها را اجتناب‌ناپذیر می‌کند

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

یک گروه باج افزاری رایانه های مک را هدف گرفت

به نظر می رسد یکی از بدنام ترین گروه های باج افزاری رایانه های مک متعلق به شرکت اپل را هدف گرفته اند. اخیرا شواهدی از وجود باج افزار «لاک بیت»(Lockbit) را رصد کرده اند که برای نفوذ به دستگاه های macOS طراحی شده اند. طبق اطلاعات گروه مذکور این نخستین باری است که درباره استفاده از بدافزار لاک بیت در رایانه های اپل هشدار داده شده است. برت کالو تحلیلگر امنیتی با اشاره به اهمیت این افشاگری گفت: تصور می کنم این نخستین باری باشد که یکی از باج افزارهای بزرگ سیستم عامل اپل را هدف گرفته است. گروه باج افزاری لاک بیت به طور معمول روی ویندوز، لینوکس و ابزارهای میزبان مجازی تمرکز کرده است زیرا سیستم عامل مذکور توسط کسب و کارهای مختلف استفاده می شوند.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

بوت‌کمپ آنلاین «تحلیل‌گر داده» توسط فناپ‌کمپس برگزار می‌شود

بوت‌کمپ آنلاین و پروژه‌محور «تحلیل‌گر داده» با هدف آموزش تمامی ابزارها و تکنیک‌های مورد نیاز در مسیر شغلی کارشناس تحلیل‌گر داده و ورود به بازار کار، توسط فناپ‌کمپس برگزار می‌شود. افراک به گزارش روابط‌عمومی و برندینگ فناپ،‌ کمپس آموزشی فناپ (فناپ‌کمپس) فرصت‌ آموزش‌های تخصصی مبتنی ‌بر مسیر شغلی را برای متقاضیان فراهم می‌کند. جدیدترین دوره آموزشی فناپ‌کمپس، بوت‌کمپ آنلاین «تحلیل‌گر داده» است که به‌شکل عملی و با رویکرد پروژه‌محور، مسیر تبدیل‌شدن متقاضیان را به یک تحلیل‌گر داده حرفه‌ای، هموار خواهد کرد. در این بوت‌کمپ که با همراهی مرکز نوآوری علم‌ داده (ICDS) برگزار می‌شود، کاربران در یک دوره آموزشی ۶۴ ساعته، تمامی ابزارها و تکنیک‌های مورد نیاز شغل تحلیل‌گر داده را آموزش می‌بینند. متقاضیان برای شرکت در این دوره، که در ۱۰ ماژول آموزشی تعریف شده است،‌ باید با زبان برنامه‌نویسی پایتون به‌شکل مقدماتی آشنا باشند. این دوره آموزشی شامل سرفصل‌های «پایتون پیشرفته برای تحلیل داده»، «مصورسازی داده‌ها در پایتون»، «طراحی داشبوردهای مدیریتی»، «پایگاه داده و SQL»، ‌«طراحی داشبورد در Power BI و Metabase»، «تحلیل اکتشافی داده EDA»،‌ «اصول پایه آمار و احتمال برای علم داده»، «آزمون‌های پایه و تحلیل همبستگی داده‌ها»، «پیش‌پردازش و تمیزکردن داده‌ها» و «هوش مصنوعی برای تحلیل داده» است. شروع بوت‌کمپ ۸ اسفند ۱۴۰۳ است و متقاضیان از تاریخ ۸ بهمن تا ۲۶ بهمن جاری برای پیش‌ثبت‌نام فرصت دارند. زمان ارسال پروژه تا ۲۸ بهمن، زمان مصاحبه و انتخاب متقاضیان از ۲۸ بهمن تا ۳ اسفند و زمان ثبت‌نام نهایی، سوم تا هفتم اسفندماه ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است. این دوره، میزبان مدرسانی چون «مسعود مظلوم»، «مسعود کاویانی»، «سهیل تهرانی»، «سروش ریاضی»، «سپهر اکبرزاده» و «مهدی ناصحیان» است و «مهسا جوان‌نیکخواه»، «علی زواشکیانی» و «نفیسه صباغیان»، به‌عنوان سخنرانان میهمان انتقال تجربه در آن حضور خواهند داشت. شرایط ثبت‌نام، هزینه دوره و نحوه پرداخت در این لینک آمده است. قبل از شروع این بوت‌کمپ آموزشی نیز، اساتید دوره در یک وبینار رایگان یک‌ساعته به معرفی مسیر شغلی تحلیل‌گر داده و جزییات دوره می‌پردازند؛ علاقمندان می‌توانند از طریق این لینک در وبینار موردنظر شرکت کنند. با توجه به روند رو به رشد فناوری‌های دیجیتال، توانایی و مهارت در زمینه هوش مصنوعی و علم داده می‌تواند برای کارآفرینان، مدیران کسب‌وکار و تمامی افرادی که در صنایع مختلف فعالیت دارند، مزیت رقابتی ایجاد کند. از این رو فناپ‌کمپس در راستای تطابق با نیازهای آینده بازار کار و صنایع در مسیر انقلاب صنعتی چهارم، تمرکز خود را به سمت آموزش مهارت‌های مرتبط با هوش مصنوعی و علم داده، سوق داده است.

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

پادرو: فروش اینستاگرامی در ۲ سال گذشته ۳ برابر شده است

برآوردها نشان می‌دهد که حجم بازار خرده‌فروشی در اینستاگرام در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۷۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. براساس گزارش فروشگاه‌ساز پادرو، فروشگاه‌های اینستاگرامی فعال در این پلتفرم موفق شده‌اند در شرایط فیلترینگ، حجم فروش خود را تا سه‌برابر افزایش دهند. به‌رغم محدودیت‌های اعمال‌شده بر شبکه‌های اجتماعی از پاییز ۱۴۰۱، اینستاگرام همچنان، به‌عنوان پرمخاطب‌ترین پلتفرم، برای کسب‌وکارهای ایرانی درحال‌گسترش است. می‌فروشند، حاکی از آن است که حجم بازار این فروشگاه‌ها با رشد ۲۰۰ درصدی مواجه شده. برآوردها نشان می‌دهد سال ۱۴۰۳ حجم بازار خرده‌فروشی در اینستاگرام به بیش از ۷۵ هزار میلیارد تومان رسیده است اما تحلیل‌های منطقه‌ای حاکی از آن است که درصورت نبود فیلترینگ، این رقم می‌توانست به بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان برسد. «پشوتن پورپزشک»، مدیرعامل پادرو، با اشاره به پتانسیل بالای بازار ایران در مقایسه با کشورهایی مانند ترکیه، گفت: «بازار خرده‌فروشی ایران باتوجه‌به شباهت‌های جمعیتی، فرهنگی و ضریب نفوذ اینترنت، مشابهت‌های بسیاری با بازار ترکیه دارد. با نگاهی به روند رشد بازار تجارت اجتماعی در ترکیه طی 5 سال اخیر، می‌توان نتیجه گرفت اگر موانعی مانند فیلترینگ و کیفیت پایین اینترنت در ایران وجود نداشت، سهم خرده‌فروشی آنلاین ایران حداقل دوبرابر رقم فعلی می‌بود و فرصت‌های توسعه در این بخش نیز از رشد بیش از ۱۰۰ درصدی برخوردار می‌شد.» پورپزشک در ادامه به روند بازیابی بازار پس از فیلترینگ گسترده سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: «بررسی میزان فروش ۳۰۰ فروشگاه برتر پادرو نشان می‌دهد که اگرچه تعداد سفارش‌ها پس از فیلترینگ آبان ۱۴۰۱ به پایین‌ترین سطح خود رسید، طی ۲ سال گذشته روندی صعودی داشته و دی‌ ۱۴۰۳ به بیش از سه‌برابر فروش آبان ۱۴۰۱ رسیده است.» وی همچنین خاطرنشان کرد: «با‌توجه‌به کاهش ۶۰ درصدی سفارش‌های فروشندگان اینستاگرامی در آبان ۱۴۰۲ نسبت به تیر همان سال، درصورت نبود فیلترینگ، بازار فروشندگان اینستاگرامی می‌توانست تا سال ۱۴۰۴ به ارزشی بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان دست یابد.» در شش ماه گذشته، وعده‌های متعددی برای رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی داده شده است، اما تاکنون اینستاگرام به‌عنوان پرکاربردترین پلتفرم برای کسب‌وکارهای ایرانی، رفع فیلتر نشده است. پورپزشک در این باره توضیح می‌دهد: «پس از اعمال قوانین جدید برای دسترس‌پذیری درگاه‌های بانکی و الزام به ایران‌اکسس‌شدن آن‌ها، نرخ تراکنش‌های ناموفق فروشندگان پادرو به ۶۷ درصد رسید. این بدان معناست که ۶۷ درصد از مشتریانی که قصد خرید از فروشندگان را داشتند، نتوانستند فرآیند خرید خود را از طریق درگاه پرداخت آنلاین پادرو تکمیل کنند.» او افزود: «این مشکل تنها محدود به پادرو نبوده و بسیاری از پلتفرم‌های اینترنتی دیگر نیز با این چالش مواجه شده‌اند. علاوه بر این، کاربران برای تکمیل فرآیند خرید در اینستاگرام، با مشکلات قطع و وصل شدن فیلترشکن‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. شرکت‌های مختلف نیز در تلاش هستند تا با ارائه راهکارهای متنوع، تأثیرات این مشکلات را به حداقل برسانند.» پورپزشک همچنین به تأثیر تورم و مشکلات اقتصادی بر رفتار خرید کاربران اشاره کرد و گفت: «فیلترینگ و محدودیت‌های دسترسی فقط بخشی از مشکلات پیش‌روی کسب‌وکارهای آنلاین هستند. تورم و شرایط سخت اقتصادی نیز بر رفتار خرید کاربران تأثیر گذاشته است. به‌طور مثال، متوسط تعداد کالاهای هر سبد خرید از ۳ عدد به کمتر از ۲ عدد کاهش یافته است. این کاهش ناشی از افزایش قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید کاربران است.»

مشاهده خبر »
۱۴۰۳/۱۱/۱۵

مشترکان اسنپ‌پرو در یک سال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی کردند

اسنپ‌پرو، سرویس اشتراک حرفه‌ای سوپراپ اسنپ، در بهمن ۱۴۰۳، با گذشت یک سال از آغاز فعالیتش، به ۶۲۵ هزار کاربر فعال دست پیدا کرد. سرویس اشتراک حرفه‌ای سوپراپ اسنپ امکانی است برای استفاده از تخفیف‌های ویژه در سه سرویس خودرو، غذا و سوپرمارکت تحویل فوری که کاربران می‌توانند با خرید طرح اشتراک یک ماهه، سه ماهه یا شش ماهه آن در هزینه‌های روزمره‌ خریدشان از خدمات اسنپ صرفه‌جویی کنند. به گزارش روابط عمومی اسنپ، از ابتدای فعالیت سرویس اسنپ‌پرو در بهمن ۱۴۰۲ تاکنون، کاربرانی که اشتراک این سرویس را فعال کرده‌اند، در مجموع ۸۳۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در هزینه‌هایشان صرفه‌جویی شده است. سرویس اسنپ‌پرو در حال حاضر در ۲۹ شهر فعال است و به‌زودی خدمات خود را در دیگر شهرها هم فعال خواهد کرد. در حال حاضر مشترکان اسنپ‌پرو می‌توانند در سرویس خودرو از پشتیبانی اختصاصی و تخفیف روی هزینه سفرها استفاده کنند. در سرویس غذا ارسال رایگان فروشگاه‌های ویژه پرو و تخفیف روی سبد خرید فعال می‌شود. در سرویس سوپرمارکت تحویل فوری نیز ارسال رایگان فروشگاه‌های پرو برای مشترکان قابل‌استفاده خواهد بود. روش فعال‌سازی اشتراک اسنپ‌پرو خرید و فعال‌سازی اشتراک اسنپ‌‌پرو برای تمامی کاربران در همه نسخه‌های اپلیکیشن اسنپ امکان‌پذیر است. برای خرید اشتراک اسنپ‌پرو، کاربران می‌توانند از صفحه اصلی سوپراپ گزینه «اسنپ‌پرو» را انتخاب کنند. در بخش توضیحات این سرویس اطلاعات مربوط به اشتراک‌های یک‌ ماهه، سه‌ماهه و شش‌ماهه اسنپ پرو قابل‌مشاهده است که جزئیات قیمت و تخفیف‌های اشتراک حرفه‌ای اسنپ را در آن شهر خاص نشان می‌دهد. تمامی مزایا و تخفیف‌های اسنپ‌پرو بلافاصله بعد از خرید اشتراک به‌طور خودکار برای کاربران فعال می‌شود.

مشاهده خبر »